Heb ik het Coronavirus?

0

Mensen met het coronavirus hebben koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking. Als je geen koorts hebt heb je waarschijnlijk gewoon een verkoudheid. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen.

De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Door afstand te houden voorkom je dat je andere besmet. Daarnaast moet je regelmatig je handen wassen om verdere besmetting te voorkomen.

De incubatietijd is de periode tussen het moment dat je besmet raakt en dat je ziek wordt. Voor het nieuwe coronavirus gaan we uit van een gemiddelde incubatietijd van 2 dagen, maximaal 14 dagen.

Ben ik besmet?

Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt.  De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.

Neem telefonisch contact op met de GGD voor een test via 0800-1202 als je koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in